De populairste luisterboeken van 2019

Het afgelopen jaar verscheen een recordaantal nieuwe luisterboeken. De teller bleef iets boven de 1800 uitgaven steken. Downloadshop Luisterrijk zette op een rijtje welke luisterboeken het best werden verkocht. Hieronder het overzicht.

1. Grand Hotel Europa

Auteur: Ilja Leonard Pfeijffer
Stem: Francis Broekhuijsen

Deze roman is een monument voor een stad zoals er maar één is: Genua, La Superba. Maar behalve een roman over een labyrintische stad, is het ook een liefdesverhaal dat tragisch eindigt.

€ 26,99

2. De meeste mensen deugen

Auteur: Rutger Bregman 
Stem: Rutger Bregman

Al eeuwen geloven we dat de mens geneigd is tot het slechte. Maar als we uitgaan van het goede in de mens, kunnen we onze samenleving totaal anders inrichten.

€ 15,00

3. Sapiens

Auteur: Yuval Noah Harari
Stem: Matthijs Deen

Yuval Noah Harari neemt ons mee op een fascinerende reis door de geschiedenis van de mensheid. Wie zijn we? Waar komen we vandaan? En hoe zijn we geworden wie we nu zijn?

€ 14,99

4. Harry Potter en Steen der Wijzen

Auteur: J.K. Rowling
Stem: Jan Meng

Harry Potter is een doodgewone, maar ongelukkige jongen die sinds de dood van zijn ouders bij zijn saaie en hardvochtige oom en tante woont, in de bezemkast onder de trap. Leeftijd: 9+

€ 24,95

5. Wees onzichtbaar

Auteur: Murat Isik
Stem: Job Cohen

Warm en ontroerend familieverhaal. Winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2018, Boekhandelsprijs 2018 en het beste boek van 2017 volgens NRC Handelsblad en bol.com.

€ 15,99

6. ’t Hooge Nest

Auteur: Roxane van Iperen
Stem: Loretta Schrijver

Het waargebeurde verhaal van twee joodse zussen in het verzet, een onderduikvilla in ’t Gooi en het onvermijdelijke verraad

€ 14,99

7. In de ban van de ring 1 – De Reisgenoten

Auteur J.R.R. Tolkien
Voorlezer Jan Meng

Wanneer de Hobbit Frodo van zijn excentrieke oom Bilbo Balings een ring cadeau krijgt, kan hij niet vermoeden dat dit het begin is van een groot avontuur.

€ 14,99

8. De kracht van het Nu

Auteur: Eckhart Tolle
Stem: Roel Fooij

Hét spirituele boek van de afgelopen decennia met een boodschap die wereldwijd al miljoenen mensen bewuster heeft gemaakt. Eckhart Tolle nodigt je uit om jezelf van je verstand te bevrijden.

€ 17,50

9. Mijn verhaal: Becoming

Auteur: Michelle Obama
Stem: Willemijn de Vries

Openhartige en inspirerende memoires van voormalige first Lady Michelle Obama.

€ 16,99

10. De Grijze Jager Boek 13 – De Clan van de Rode Vos

Auteur: John Flanagan
Stem: Ellen van Rossum

Na vijf jaar wachten is het er eindelijk: het dertiende deel in de populaire Grijze Jager-serie, en John Flanagans terugkeer naar de wereld van de Grijze Jager overtreft alle verwachtingen! Leeftijd: 10+

€ 14,99